RUGĂCIUNILE DE PESTE ZI

Rugaciune la inceperea lucrului:

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule-Nascut al tatalui Celui fara de inceput, Tu esti Cel ce prin gura proorocului Tau David ai zis: Iesi-va omul la lucrul sau si la lucrarea sa pana seara. Tu ai zis cu preacurata gura Ta: Fara de Mine nu puteti face nimic.
Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul si din toata inima dumnezeiestile Tale cuvinte si cu umilinta alerg la bunatatea Ta: ajuta-mi mie, pacatosul, cu darul Tau, sa savarsesc lucrul ce incep acum. In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Rugaciune dupa sfarsitul lucrului:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si najunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine, nevrednicul robul Tau.
Te slavesc si Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine; si iarasi cazand , ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea fata de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul.
Daruieste-mi liniste, si ma invredniceste in toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele prea bune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Alta rugaciune dupa savarsirea lucrului:

Plinirea tuturor bunatatilor, Tu esti Hristoase, Dumnezeul meu. Umple dar de bucurie si de veselie sufletul meu si ma mantuieste ca un Bun si Milostiv si de oameni iubitor. Amin.

Rugaciune pentru fiecare zi

Slava Tie Doamne Dumnezeul meu! Tie Ti se cuvine toata slava si inchinaciunea Sfinte Tata!
Iti multumesc Doamne pentru dragostea Ta cea desavarsita si mare pe care o ai fata de mine pacatoasa,iti multumesc pentru ca esti alaturi de mine si in inima mea,iti multumesc ca mi-ai sters pacatele mele tu care nu ai avut nici o vina ai luat pacatele mele si ale intregii omeniri asupra Ta.
Iti multumesc Doamne pentru ca mi-ai dat sansa sa Te cunosc si sa Te simt si pentru ca am privilegiul de a ma numi copil al Tau
Ajuta-ma sa inteleg care e planul Tau pentru viata mea si te rog Doamne vreau sa ma apropii mai mult si mai mult de Tine sa inteleg atunci cand imi vorbesti si sa fac voia Ta.
Vreau sa fiu slujitorul Tau ,Dumnezeule ,sa fiu demna de numele Tau,sa fiu un copil placut ochilor Tai. Iti multumesc Dumnezeule pentru speranta ce mi-ai dat-o, pentru ceea ce sunt acum, pentru toate binecuvantarile pe care le-ai dat vietii mele
Ajuta-ne Doamne sa mergem tot timpul pe calea Ta si ne intareste, da-ne putere ,fii Doamne cu copii Tai cand trec prin clipe grele si mangaie-i,arata-le acea portita prin care sa iasa din necaz.
Doamne,Tu,care esti Creatorul si Parintele nostru ai mila de noi Nu ne lasa sa ne pierdem pe cale. Iti multumim Tata ca ne iubesti si te rugam in numele lui Isus asculta-ne rugaciunile noastre
Iti multumim, AMIN