RUGĂCIUNE ÎNAINTE DE CĂLĂTORIE

Înainte de a începe o calatorie, zi aceasta rugaciune cu toata credinta si evlavia:

Stapâne Doamne Dumnezeul nostru Cel ce esti Calea, Adevarul si Viata, care ai slobozit cu preaslavire pe Iosif de prigonirea fratilor sai, povatuindu-l pe el în Egipt si cu Blagoslovenia bunatatii Tale ajutându-l l-ai facut sa sporeasca uimitor în toate.

Doamne, cela ce ai calatorit împreuna cu Luca si Cleopa la Emaus si prin frângerea pâinii preaslavit descoperindu-Te lor, i-ai facut sa se întoarca veseli în Ierusalim, calatoreste si acum cu Darul si cu Dumnezeiasca Ta blagoslovenie cu noi, robii tai, care cu umilinta ne rugam Tie. Si precum ai trimis lui Isaac si lui Tobie, înger pasnic împreuna calator iar calatoria si întoarcerea acelora cu pace si cu buna sporire ai facut-o, rugamu-ne Tie, trimite-ne si noua îngeri pasnici, credinciosi, îndreptatiri, pazitori, ca sa ne povatuiasca pe noi dupa voia ta. Izbaveste-ne pe noi de tâlhari si de toata bântuiala vrajmasilor ucigatori de oameni, pazeste-ne viata noastra nevatamata si sufletele curate de toata întinaciunea ni le fereste. Miscarile noastre sporestele în bine, apucaturile îndrepteaza-ni-le si ne îzbaveste pe noi de cei ce ne vor noua raul, vazutii si nevazutii vrajmasi. Îzbaveste-ne de dosadirea oamenilor rai si viclenisi de tot viforul si nefericirea. Daruieste-ne noua pace, sanatate si Dumnezeiescul Tau ajutor cel atotputernic, ca sprijiniti fiind, sa nu ne abatem din calea poruncilor Tale. Asa ne rugam Tie, Împarate Atotputernice si nepomenitorule de rau, Doamne auzi-ne pe noi smeritii pentru bunatatea Ta si treci cu vederea gresalele noastre; îmbogateste-ne pe noi cu Darul Tau si plini de Dansul ne arata, împodobindu-ne cu Dumnezeiasca Ta blagoslovenie, cu mila si cu bunatatile ceresti si pamântesti, ca astfel calatorind, sa ne întoarcem cu bine, laudând si binecuvântand bunatatea Ta cea nemarginita.

Ca a Ta este stapânirea, Împaratia, puterea si Slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfântului Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin!